Γεράσιμος Δημοβασίλης
Ο Γεράσιμος Δημοβασίλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Ξεκίνησε την εκμάθηση του Ιαπωνικού φλάουτου shakuhachi το 2002 και ειδικεύθηκε αρχικά στο παραδοσιακό ρεπερτόριο Honkyoku, μαθητεύοντας με καταξιωμένους δασκάλους από την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Από το 2011 εστιάζεται αποκλειστικά στο στυλ Kinko Ryu της σχολής Chikumeisha παρακολουθώντας μαθήματα από τον Gunnar Jinmei Linder και διευρύνοντας το ρεπερτόριό του σε Honkyoku αλλά και σε Jiuta Sokyoku κομμάτια παίζοντας μαζί με Koto & Jiuta Shamisen. Αυτή τη στιγμή κατέχει το δίπλωμα Jun Shihan της σχολής Chikumeisha και παραδίδει μαθήματα shakuhachi στην Ελλάδα. Παράλληλα έχει ξεκινήσει την μετάφραση του βιβλίου “Beginner’s Guide for Kinko Ryu Shakuhachi” του δασκάλου του Gunnar Jinmei Linder. Εκτός από την ενασχόλησή του με το shakuhachi δραστηριοποιείται ως πολιτικός μηχανικός και μουσικοθεραπευτής, ενώ είναι μέλος του συγκροτήματος Ιαπωνικών κρουστών Atene Daiko.
Αλέξανδρος Αιβαλιώτης
Γεννημένος το 1977 στη Θεσσαλονίκη. Απο το 2010 πτυχιούχος φλαουτίστας και πτυχιούχος θεωρητικών της μουσικής. Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, το Ωδείο Συμφωνία και το Κεντρικό Ωδείο. Από το 1998 ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα κλασικών και παραδοσιακών ιαπωνικών πολεμικών και τον ιαπωνικό πολιτισμό γενικότερα (μεταπτυχιακό στη γλωσσολογία το 2015 με πτυχιακή στα κοάν του Ρινζάι Ζεν) και παρακολούθηση κύκλων σεμιναρίων στη στρατηγική και ηγεσία της Ιαπωνίας στο ΕΚΠΑ το 2022. Από το 2012 ασχολείται με τον ιαπωνικό ευθύαυλο, σακουχάτσι, μέσω της σχολής Kokusai Shakuhachi Kensūkan και δάσκαλο τον Kyle Chōmei Kamal Helu με παρουσιάσεις, ρεσιτάλ και συναυλίες έως και σήμερα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Τάσος Τατάρογλου
Ο Τάσος Genpō 玄峰Τατάρογλου είναι μουσικός, συνθέτης, αυτοσχεδιαστής, διευθυντής χορωδίας και ερευνητής, γεννημένος το 1985 στη Θεσσαλονίκη. Ζει και εργάζεται στη Βασιλεία από το 2013. Σπούδασε κλασική τρομπέτα, ανώτερα θεωρητικά, σύγχρονο τραγούδι, μουσικολογία και παιδαγωγικά. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον Ελεύθερο Αυτοσχεδιασμό με τους Fred Frith & Alfred Zimmerlin στην Ακαδημία της Βασιλείας, καθώς επίσης και σπουδές διεύθυνσης χορωδίας με τον Martin Wettges. Σπουδάζει σακουχάτσι με τους Seian Genshin & Josen (Jon Kypros) τα στυλ Myoan και Seien Ryu αντίστιχα. Το 2024 έλαβε το όνομα Genpō 玄峰 από τον Seian Genshin, ηγούμενο του ναού Myoan-ji στο Κυότο, που σημαίνει Μυστηριώδης κορυφή βουνού.Τον Ιούνιο του 2023 παρουσίασε την έρευνά του στην ερμηνεία των Honkyoku (αυθεντικά κομμάτια για σακουχάτσι) με την Microtone – Duplex, τρομπέτα σχεδιασμού του ιδίου στο Διεθνές Φεστιβάλ Σακουχάτσι της Πράγας (Τσεχία). Έχει ηχογραφήσει τέσσερα προσωπικά άλμπουμ και έχει πολυάριθμες συμμετοχές. Το βιβλίο του με την απόδοση του Tsuru no Sugomori – Renpoken σε δυτική σημειογραφία έχει αναγνωριστεί από κορυφαίους σακουχατσίστες σε όλο τον κόσμο, καθώς και από ακαδημαϊκά ιδρύματα.
Μαριέτα Μαργαρίτη
Η Μαριέτα Μαργαρίτη είναι Διπλωματουχος πιανίστα (Άριστα παμψηφεί και Ά βραβείο), Πτυχιούχος πιανιστα (Άριστα παμψηφεί και Διάκριση εξαιρετικής επιδοσης) και αριστούχος Πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας. Δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της παιδαγωγικής του πιάνου και είναι ιδρύτρια της μεθόδου “Μελωδοκηπος”, μιας εναλλακτικής προσέγγισης διδασκαλίας του πιάνου, εμπνευσμένη από την μαθητεία της δίπλα σε εξαίρετους πιανίστες και παιδαγωγούς ( Α. Παπαστεφανου, Μ.Ιvanisheva, Π. Κανελλοπουλο κ.α.) καθώς και την παιδαγωγική Steiner-Waldorf. Έχει υπάρξει συν-δημιουργος της μουσικοκινητικής μεθόδου “Εγώ κι Εσύ μαζί”, μουσικός του παιδικού θιάσου “έξω από την γυάλα “, έχει διοργανώσει πληθώρα θεματικών παραστάσεων με άξονα το πιάνο, πληθώρα ρεσιτάλ και είναι μέλος της ομάδας αφροβραζιλιανικων κρουστών Quilombo.