Private Dinners by Miele - Με τον Νίκο Χανδόλια
Σε αυτό το μοναδικό Private Dinner, η Miele συνεργάζεται με τον καλλιτέχνη αρτοποιό Νίκο Χανδόλια, ο οποίος επαναπροσδιορίζει την τέχνη της αρτοποιίας. Ο Νίκος προσεγγίζει τη ζύμη σαν έναν ζωντανό καμβά και ένα γλυπτικό υλικό, συνδυάζοντας την παρασκευή ψωμιού με τη δημιουργικότητα και την αισθητική. Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας σε διαδραστικά έργα τέχνης και immersive εγκαταστάσεις, ο Νίκος ενσωματώνει την τεχνολογική του κατανόηση και την καλλιτεχνική του ευαισθησία σε κάθε φάση της διαδικασίας. Στόχος του είναι να προωθήσει τη ζύμη ως μια εδώδιμη μορφή τέχνης, αποδεικνύοντας πως το ψωμί μπορεί να είναι εξίσου καθηλωτικό και απολαυστικό.
Menu
Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γαστρονομικές παραδόσεις και τις γεύσεις της ελληνικής γης, συνδυάζοντας τη ζύμη ως καλλιτεχνικό μέσο με τοπικά υλικά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο άρτος, σύμβολο φιλοξενίας και θρέψης στην ελληνική κουζίνα, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε κάθε πιάτο. Από το καρίκι της Τήνου μέχρι τη Φραγκοσυριανή της Σύρου, τα πιάτα αυτά αναδεικνύουν τη σημασία του ψωμιού και των παραδοσιακών ζυμών στην καθημερινότητα και την κουλτούρα της χώρας μας.
Starter: Προζυμένιο ψωμί Bread Patterns αργής ωρίμανσης, συνοδευόμενο από βούτυρο με μυρωδικά, που αναδεικνύει την τέχνη της ζύμης με τις ιδιαίτερες υφές και τα αρώματά της.
First Dish: Προζυμένια φοκάτσια αργής ωρίμανσης με κολοκύθα, πράσο και καρίκι Τήνου, συνδυασμένα σε μια σύνθεση που υπογραμμίζει την παράδοση και τη γεύση των τοπικών προϊόντων.
Salad: Κρουτόν από γωνίες προζυμένιου ψωμιού και φοκάτσιας, σε σαλάτα με μαραθόριζα, αχλάδι, καραμελωμένα καρύδια, ρόκα και τυρί Φραγκοσυριανή Σύρου, μια δροσερή και γήινη σύνθεση που αποθεώνει την απλότητα των αγνών υλικών.
Second Dish: Προζυμένιο ψωμί αργής ωρίμανσης συνοδεύει ταγλιάτα με σιναπόσπορο, καπνιστό αλάτι, baby σπαράγγια, παντζάρια τρικολόρε και πεπαλαιωμένο βαλσάμικο, με ντιπ onion sauce, σε ένα πιάτο που ισορροπεί αρμονικά τις γεύσεις της ζύμης με το κρέας και τα φρέσκα λαχανικά.
Dessert : Ταψί με cinnamon buns με φρόστινγκ και seasonal buns με έξτρα άχνη, μια γλυκιά πινελιά για το τέλος
Αυτό το δείπνο, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Χανδόλια και μαζί με τον chef της Miele, Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, μετατρέπει την εμπειρία της αρτοποιίας σε μια αυθεντική γαστρονομική τελετουργία, αφήνοντας στους συμμετέχοντες μια αίσθηση εξερεύνησης και σύνδεσης με τη ζύμη και την παράδοση.
Σχετικά με τα Private Dinners by Miele
Η Miele διοργανώνει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και προσκαλεί τους λάτρεις της υψηλής μαγειρικής στα Private Dinners by Miele. Αυτές οι εκδηλώσεις είναι πράγματι "private", καθώς απευθύνονται σε έναν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων – μόλις 10 άτομα – που θα απολαύσουν ένα ιδιαίτερο δείπνο σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον. Ο χώρος του Miele Experience Center στο Μαρούσι μετατρέπεται για την περίσταση σε ένα προσεγμένο, boutique εστιατόριο, έτοιμο να φιλοξενήσει λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους.
Η Miele συνεργάζεται με κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, και σε συνεργασία με τον Chef της Miele Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργεί ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Κάθε δείπνο είναι ξεχωριστό, σχεδιασμένο αποκλειστικά για την εμπειρία αυτή, και προσανατολίζεται να αναδείξει τις μοναδικές γεύσεις της ελληνικής γης.
Στα τέσσερα αυτά Private Dinners, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μοναδικές δημιουργίες μέσα από τις συνεργασίες με ξεχωριστές προσωπικότητες του cooking, wine and dinning, όπως ο Νίκος Χανδόλιας, οι Nomade et Sauvage, ο Στράτος Δρακούλης, το Κτήμα Άλφα και το Eshopy, οι οποίοι με το ταλέντο και την εμπειρία τους εμπλουτίζουν κάθε γαστρονομική δημιουργία.
Κάθε Private Dinner προσφέρει στους εκλεκτούς καλεσμένους μια γαστρονομική περιήγηση στις γεύσεις και τα αρώματα της ελληνικής κουλτούρας, μετατρέποντας τη βραδιά σε μια αξέχαστη εμπειρία εξερεύνησης και απόλαυσης.